default_mobilelogo

Artık hamileliğin keyfini çıkarma vakti… Çünkü dışardan bakınca herkes fark ediyor iki canlı olduğum:)

İki canlı terimini eskiden hiç sevmezdim ama artık daha sempatik. Evet canımın içinde can taşıyorum. İçimde tekmeleriyle mutlu olduğum bir varlık var! Hareket etmediği zaman aklımın kaldığı, zaman zaman haylini kurduğum... Evet iki canlıyım, Allah'ın şanslı kullarından biriyim. Kadın olmak! Özel bir duygu...

Bu haftalarda tuvalette sıra beklemiyorsunuz mesela, bir yere gittiğinizde oturacak bir şeyler ayarlanıyor, restoranlarda olur olmadık şeyler yada az yada çok bir şeyler isteme hakkına da sahipsiniz. İlgiyi sevmeyen ben bile sevdim bu durumu :)

 

Sıra: Detaylı Ultrason'da

Detaylı ultrasonun Perinatoloji uzmanları tarafından 18-23.haftalar arasında yapılması gerekiyor, doktorlar zaten özellikle belirtiyor ama aklınızda olsun. Detaylı ultrason muayenesi 45-60 dk. arasında sürüyor. Bebeğin tek tek bütün organları inceleniyor. Ayrıca alttan muayene ile rahim kanalı uzunluğu ölçülüyor. Amniyosentez ya da CVS kararı bu muayene neticesinde kararlaştırıldığı için iyi bir hekim tarafından yapılması gerekiyor.

Bu konunun en başarılısı ATIL YÜKSEL olarak belirtiliyor ancak hem muayene ücretleri çok yüksek hem de muayene tarihi almak çok zor. Eğer ikili taramada v.s. bir risk çıktı ise zaman kaybetmeden randevu alın ki en az bir ay sonrasına randevu veriyorlar zaten.

19.haftada Koroid pleksus kisti çıktığında (detaylar için tıklayınız) randevu için aradım ancak almam gereken zamanlara alamadım. Riskli bir durumunuz tespit edildiyse ve Atıl Hoca’ya gitmek istiyorsanız zaman kaybetmemeniz gerekiyor.

Ben Acıbadem Altunizade Hastanesinde, daha önce de adını ve kalitesini duyduğum Doç. Dr. AHMET NURİ DANIŞMAN’ a yaptırdım. Ancak kendi doktorum, Doç.Dr. Zeki Şahinoğlu’nu önermişti.

Detaylı ultrason tecrübeme gelirsem, ben doktorumun isteği üzerine 22.haftada yaptırdım. Nuri Bey gerçekten güven veren bir doktor. Gözünü kırpmadan 1 saat boyunca monitöre baktı. Arada soruduğum sorulara bile kısaca cevap verip, sus demek istedi resmen. Eşimin sorduklarını ise dikkate almadı ? Koroid pleksus kisti ne durumda dediğimde ise ‘merak etme birkaç haftaya yok olur’ dedi. Ben de tamam dedim. ?

Çok konuşkan bir doktor değil ama güven veriyor. Konuşkan bir doktor isterseniz Zeki Şahinoğlu öyle bir doktormuş aklınızda olsun.

Detaylı ultrason neticesinde şükürler olsun hiçbir risk yada sorun gözlenmedi. Bu nedenle kendi doktoruma sadece telefonda bilgi verdim okadar.

 

Fiyatlar ise şöyle: (*Allianz ile anlaşmalı fiyatlardır)

Acıbadem Hastanesi Nuri Danışman: 780 TL

Fetus Tanı Zeki Şahinoğlu: 420 TL

Memorial Ataşehir Tolga Ergin: 820 TL

 

24.hafta kontrolünde güzel haber :D Koroid pleksus kisti yok oldu. Doktorların dedikleri gibi yani… Bir sonraki kontrolde şeker yüklemesi yapmaya karar vererek ayrıldık doktorumla. Şeker yüklemesi zararlı mıymış? Evet hiç tatlı yemeyen birine zararlı olabilir ama ben zaten hayatımın en çok tatlı yediğim dönemindeyim, o yüzden korkmuyorum, 50 mg lık şeker yüklemesinden…

Zaten son bir ayda, yaklaşık 1 kg almışım :( Çünkü önüne geçilemeyen bir tatlı yeme isteğim var… Gebelik şekerim mi var yoksa benim :/ 27.haftada göreceğiz…

Ozaman kadar kendimi frenleyebildiğim kadar frenliyorum. Çok yediğim zamanlarda da yürüyüş süremi 45 dakikadan 60 dakikaya çıkarıp içimi rahatlatıyorum :)

 

 

Bu arada BEN!

Artık anne olma yolunda son trimester kalmışken ruhsal durumumlar biraz karıştı…  Bir gün mutluyum, bir gün mutsuz… Hamileliğim boyunca ilk defa ağladım… Üstüme hiçbir şey olmuyor, çok kilo aldım, çok çirkin oldum, zayıflayamayacağım diye… Kimseler görmedi ve tabiki 10 dak. sonra geçti, bir hormon patlamasıydı sanırım.

Ama evet, artık üstüme giyebildiğim kıyafetler sınırlı, işe giderken özellikle can sıkıcı olabiliyor. Bu kadar kısa süre kalmışken tekrar alış veriş yapmak işime gelmiyor açıkçası bu nedenle idare ediyorum üzerime olan kıyafetlerle. 3-4 elbisem var bol kesim döne döne giyip duruyorum.

Ve artık her şey eksikmiş sanki hiçbir şey yetişmeyecekmiş gibi hissediyorum. Sanırım herkeste aynı panik hali oluyor. Çünkü vücut ağırlaşıyor, daha fazla yoruluyorum ve daha yavaşım… Eskiden 10 dakikada yaptığım iş şimdi yarım saat sürüyor. Eskisi kadar enerjimde yok hem. Bu nedenle çocuk odası filan herşey biran önce tamamlansın istiyorum sanki oda tamamlanmasa çocuk doğmayacakmış gibi :)

Hormonlar nedeni ile pek uygulayamasam da sakin ve yavaş olmakta fayda var. Son dakikaya kadar neler olacağı belli olmaz. Aslında eskilerin söylediği gibi ‘doğmamış çocuğa don biçilmez’ ama yapıyoruz işte…

 

27.haftada görüşmek üzere…

Sevgiler

Merve