default_mobilelogo

Omuzları açık elbiseler moda olduğundan beri aklımdaydı böyle bir elbise dikmek. Tatile gitmeden önce Burda Pratik Dikiş 2017

İlkbahar-yaz sayısındaki omuzları açık elbise kalıbını görünce aklım başımdan gitti diyebilirim.

 

Kalıp, pratik dikiş sayısı olunca oldukça basit. Zaten biliyorsunuzdur, paftadan kalıp çıkarmaya gerek kalmadan derginin içinden çıkan kalıpları kesiyorsunuz. Bu nedenle yeni başlayanlar ve üşengeçler için çok iyi oluyor :)

Ben bluz kalıbının kollarının ve yakasının salaşlığını ve bolluğunu sevdiğim için, uzatarak elbiseye çevirdim. Kalıp temel olarak, verevden kesilmiş bir arka+bir ön+2 yaka kalıbından oluşuyor. (Kalıptaki 1+2+6+7 parçalar)

Ben pazardan aldığım 10 tl ye aldığım 5 metrelik bir kumaştan denedim. Dökümlü kalın şifon gibi bir kumaş.

Verevden kumaşı katladıktan sonra aşağıdaki gibi gövde kalıplarını yerleştirdim ve kumaş katından kestim. Verevden kesmemin amacı; eteklerindeki hafif volanın daha güzel düşmesi. Siz isterseniz düzden de kesebilirsiniz gövdeyi pek bir şey fark etmeyecektir. Ancak kolların volanının güzel görünmesini istiyorsanız verevden kesmekte fayda var ;)

 

Yakayı keserken kalıp çok büyük göründü gözüme ancak yakaya oturtunca gayet güzel oluyor merak etmeyin. Yaka kısmını birbirine diktiğinizde aşağıdaki gibi biçimsiz bir şey çıkıyor ortaya ama Burda yanlış yapmaz, birebir kalıbı uygulamak gerekli :)

Gövde ile yakayı birbirine tutturduktan sonra ben aynı kumaştan kestiğim şeritlerden biye gibi döndüm yaka etrafını. Aynı şekilde askılarını da aynı kumaştan şeritler keserek yaptım.

Çok kullanışlı efil efil bir elbise oluyor. Tatil akşamlarında rahat rahat giydiğim, sıcaktan bunaldığımda üstüme yapışmayan bir elbise oldu. En kısa zamanda bir adet daha dikilecek!

 

İsterseniz bu şekilde kollarını giymeden de dökümlü olacak şekilde giyebilirsiniz ;)

 

Herkese kolay gelsin

Merve