default_mobilelogo

Bol noktalı tatilimizin son noktası Akyaka oldu. Son zamanlarda ünlenen Muğla'nın Gökova körfezinde yer alan, ufacık bir belde aslında. Ancak Nehir öyle bir nehir ki bakmaya doyamazsınız.

Bir yanda Azmak, bir yanda Gökova'nın buz gibi denizi, Cittaslow yani Yavaşşehir, Sakinşehir belgesi olan biryer. Yani tam İstanbul'dan, kargaşadan kaçanların aradığı yer.

 

Akyaka merkez aslında sahil kısmında yer almıyor, İstanbul yönüne döndüğünüzde dağları aşıp düzlüğe çıktığınız noktada, daha şehirleşmiş, erleşim merkezi olan biryer. Akyakayı ünlendiren ise Güzelköylü dizisi. Dizi sonrasında bilinen, tanıtılan bir bölge. Güzelliklerin korunması için çok gerek varmıydı tanıtmaya bilemiyorum... Ama esnafın halinden memnun olduğu belliydi. Keza küçücük park alanlarından bile para alınırı ollmuş.

 

Tabi bayram tatili nedeni ile bir hayli kalabalık ancak doğa okadar güzel ki aldırmıyorum... Pırpırlı teknelerle tura çıkıyoruz. Hayranlığımı ve şaşkınlığımı aşağıdaki resimlerden anlayabilirsiniz.

 

 

 

Derede avlanmak ve girmek yasak. 'Bir çok balık türü var' diye anlatırken kaptan altımızdan bir sürü geçiyor kocaman ve kalabalık... Kışın derenin yüzeyini tamamen kaplayan sazlıklardan baharda tekneler geçsin diyerek yollar açılıyormuş. Yani bereketli bir havza... Altta kalan bitkiler kendilerine başka bir dünya kurmuş gibi sanki, yabancı olan biziz havası veriyor.

Gökova bir körfez ve Azmak Nehri dip akıntısı yoğun, soğuk su kaynağı olan bir nehir, bu nedenle su çok soğuk olurmuş.Merkezlere yakınlığı nedeni ile yerli tatilci de çok oluyormuş haftasonları özellikle. Kaptan amcanın söylediğine göre en güzel mevsim Mayıs ayı olurmuş.

Konaklama için ise çok fazla seçenek yok ancak her bütçeye uygun alternatifler mevcut.

 

Tatilin son günü, önümüzde uzuuuun bir yol, muhtemelen gemi trafiği ve yarın iş varken uğradığımız Akyaka'da maalesef fazla vakit geçiremedik. Zaten ön keşif amacı ile gelmiştik, güzel de oldu. Bir dahaki planlamadn en az 3 gün ayırırım diyorum.

 

 

Cittaslow hakkında detaylı bilgiyi aşağıdaki linkten bulabilrisiniz.

 

http://cittaslowturkiye.org/cittaslow-akyaka/

 

Tatilin devamı için:

ÖLÜDENİZ

DALYAN- İZTUZU

KAPUTAJ PLAJI

En Keyifli Rota: Kuzey Ege

MARMARİS SELİMİYE KÖYÜ

 

 

 

Diğer seyahat yazıları için:

Neden Yunan  Adalarına Gidiyoruz yazısı için TIKLAYINIZ

Kassandra Halkidiki Gezisi için TIKLAYINIZ

Kassandra Afitos  Turu için TIKLAYINIZ

Thassos Adası 1.bölüm TIKLAYINIZ

Thassos Adası 2.bölüm TIKLAYINIZ

Yunanistan Pasaport Vize Araç İşlemleri için TIKLAYINIZ

Baharda Alaçatı yazısı için TIKLAYINIZ

Bir küçük EDİNBURGH-İSKOÇYA turu için TIKLAYINIZ

Bir Eylül Rotası: ÖLÜDENİZ

Doğa Harikası: DALYAN- İZTUZU

Gerçek mi gerçek KAPUTAJ PLAJI

Egenin Başladığı yer: Kuzey Ege

Büyüleyici, hayran bırakan: AKYAKA AZMAK NEHRİ

Rüya gibi bir köy: MARMARİS SELİMİYE KÖYÜ

Bol yıldızlı bir tatil: ULUSOY KEMER HOLİDAY CLUB

BODRUM-BİTEZ Gezisi için TIKLAYINIZ

Bir Tatlı Huzur: URLA için TIKLAYINIZ

Küçük Bir Mola: İZMİR turu için TIKLAYINIZ