default_mobilelogo

Star Wars, serinin yedincisiyle, bir değişiklik olmazsa, 18 Aralık 2015'de hayranlarıyla buluşacak.  Hepimiz altı bölümlük Star Wars serisinin aslında üçüncü bölümü olan ''Revenge Of The Sith " (Sith'in intikamı)  ile öykünün tamamlandığını düşünmüştük.

 

Aslında her şey Walt Disney'in Lucas Film LTD' yi içerik portföyü ile satın almasıyla başladı. Bu içeriklere Star Wars' un da dahil olması bir anda dikkatleri üzerlerine çekti. Böylelikle yapımcılığı Walt Disney, Lucas Film ve Bad Robot Production ve distribütörlüğünü Walt Disney üstlenmiş olacak.

 

Senaryo henüz belli değil. Değişik düşünceler mevcut. Şu anda belirtilen tahminlerde; senaryonun, serinin altıncı son bölümü olan ''Return Of the Jedi''  (Jedi'nin dönüşü)' den  otuz yıl sonrasında geçecek olması ve Luke Skywalker'in  kayıp elinin veya ışın kılıcının bulunmasıyla başlayacağı söyleniyor. Kahramanlara gelince, genel görüş Harrison Ford'un Han Solo' yu oynamaya devam edeceği ama onun dışında tam bir netlik yok. IMDB yedinci serinin kadrosunda Mark Hamill'i Luke Skywalker olarak, Carrie Fisher'i prenses Leai olarak göstermiş. İki kahramanı da aynı oyuncular oynamıştı. Yönetmen koltuğunda, J.J Abrams' i göreceğiz. Ama herkesin aklında merak edilen tek bir soru var: Darth Vader'i  yeni bölümde görecek miyiz ? Bu sorunun cevabı için tahminler, Darth Vader' in flashback (geriye dönük) yapılarak senaryoya dahil edileceğidir. Aslında, mevcut yedinci bölüm projenin yorumlarında ve haberlerinde rastlamadığım ana karakter  Master Yoda' dır. Belki de Yoda' nın serinin kronolojik olarak son serisi ''Return of the Jedi'' de ölmesi ama son sahnede Obi Wan ile birlikte ruh siluetlerinin görünmesi ipucu olabilir. Zaten, Jedilerin ölümden sonra da görünmeleri mümkündü. Obi Wan, Luke Skywalker ile serinin kronolojik olarak son üçlemesinde bu şekilde iletişim kuruyordu. Demek ki, Yoda' yı da bu şekilde yedinci bölümde görebilme olasılığımız çok fazla.

 

Tüm hayranları gibi bende heyecanla bekliyorum. Aklımda senaryoyla ilgili çok tahmin var ama buraya bunları sığdıramayabilirim. Şu anda bildirilen tarih 18 Aralık 2015, gösterim tarihine kadar ayrıntılar biraz daha netlik kazanmış olur. Yeni gelişmeler oldukça yeniden paylaşmaya çalışacağım.