default_mobilelogo

Kafamda deli sorular bu ara… Bu bloğa hem kendi iç sesimi dinlemek ve aklımdan geçenleri yazmak için başlamıştım. İşte başladığım noktadayım… :/ Kafam karışık, karmakarışık… Bu kadar araştırmışken öğrendiklerimi yazayım sizlere de yardımım olsun dedim… Herkes için zor bir süreç maddi, manevi…

Konu mu ne? Yavaş yavaş çocuk düşüncesi kafamda belirmeye başlamışken bu sıralar. Özel sağlık sigortasına Doğum kapsamı yaptırsam mı diye başladım araştırmaya.

Zaten var olan bir Allianz sigortam var ancak doğum ve gebelik kontrolleri dahilindeki herşey kapsam dışı. Bu nedenle işim biraz daha kolay, ne azından doğum kapsam dışı olsa bile muayene ücretlerinden indirim alabiliyorum.

Tamamlayıcı sağlık sigortalarının hastane geçerlilik listesi çok kısıtlı ve bekleme süresi 1 yıl kadar. 1 yıl beklerim ve listedekilerden seçerim diyorsanız 2000-2500 TL ye yaptırabiliyorsunuz bu poliçeyi. Ancak 1 yıl bekleyeceksiniz, 2.yıl hamile kalıp 2. senenin sonuna kadar doğum yapmanız gerekiyor ki 3. Poliçeyi de yaptırmak zorunda kalmayın. Bu poliçelerde muayene ücreti olarak devletin aldığı 12 TL fark ödemek gerekiyor ve 7 muayene hakkınız mevcut. Yani 2 sene poliçe yaptırarak ortalama 5000 TLye doğum  yapmış oluyorsunuz.

Hem 1 yıl bekleme süresi hem de hastane kısıtlaması bana uymadığı için en başta eledim Tamamlayıcı Sağlık sigortasını.

Bundan sonra vereceğim tüm fiyatlar 28 yaşında çalışan bir bayan için verilen fiyatlardır. Muhtemelen sizlerde fiyatlar azda olsa değişecektir.

 

Acıbadem Sigorta: Bekleme süresi 5 ay poliçesi mevcut. Maslak Acıbadem haricindeki Acıbadem hastanelerinde ve bazı anlaşmalı hastanelerde geçiyor.

Yatarak + Ayakta (5000 TL limitli)  4300TL

Yani, doğumun tamamını, muayene ve testlerin ise %80 ni 5000 TL limite kadar kapsamaktadır.

 

Buradaki püf nokta ise;100 TL lik muayene ücretinin 20 TL si sizden 80 TL si ise 5000 TL lik limitten düşmektedir.

Ancak araştırmalarıma ve sorduğum kişilerden aldığım bilgilere göre ilk yıl verilen tekliften çok yüksek bir ücret çıkıyormuş ikinci sene. Bu tutarlarla uygun gibi görünse de neticeye baktığımızda pahalı oluyor.

 

Allianz sigorta da ise alternatifler daha fazla tabi ki.Hem anlaşmalı kurumlar listesi daha fazla, hem de kapsam alternatifleri.

Burada önce network paketinizi seçmeniz gerekiyor.

Mavi Network : 

Amerikan Hastanesi Grubu, Acıbadem Sağlık Grubu, Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Grup Florence Nightingale, Memorial Sağlık Grubu ve Anadolu Sağlık Merkezi dışındaki tüm Anlaşmalı Sağlık Kurumlarını kapsar.

Yeşil Network :

Mavi Network'e ek olarak; Grup Florence Nightingale, Memorial Sağlık Grubu Hastaneleri ve Anadolu Sağlık Merkezi'ni kapsar.

Sarı Network :

Yeşil Network'e ek olarak; Acıbadem Sağlık Grubunu ve Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanelerini kapsar.

Beyaz Network :

Sarı Network'e ek olarak; Amerikan Hastanelerini kapsar.

Mavi networkte bekleme süresi 18 ay, diğerlerinde 5 aydır.

 

 

Bilgiler www.allianzsigorta.com.tr den alınmıştır.

Mavi Network: Yatarak+Ayakta Limitsiz: 3253 TL ( En az 3 sene poliçeli olmak gerekiyor.)

 

 

Yeşil Network için aldığım teklifler

Yatarak+Ayakta Limitsiz

6960 TL

Bu poliçeleri en az 2 sene yaptırmak gerekiyor. Yani bu fiyatları 2 ile çarpmak gerekli.

 

Yatarak+Ayakta 2000 TL Limitli

5747 TL

Yatarak+Ayakta 1500 TL Limitli

5500 TL

Yatarak+Ayakta 1000 TL Limitli

5250 TL

Yatarak

3500 TL

 

Ben hem lokasyonun yakınlığı hemde doktor kalitesi bakımından Memorial Ataşehir hastanesini değerlendiriyorum. Herhangi bir Allianz poliçeniz olduğunda muayene ücretleri 160 TL, normal doğum 6070 TL, sezeryan ise 7500 TL. (Telefonda alınan Mart 2016 fiyatlarıdır.)

Hastane doğum ücretleri kapsamında ise;

- 2 gece hastane konaklama

-Doğum öncesi rutin kontroller

-Yenidoğan ilk aşıları, bakımları

 

Bunların dışında diğer bir alternatif ise SGK anlaşmalı olan bir hastaneye gitmek. Kozyatağı Central Hospital var bu noktada. Temiz, ferah fiyatları uygun bir hastane. Muayene ücretleri 90 TL, doğum ücretleri ise 2500-4000 TL arasında değişiyor. Ancak çevreden duyduğum randevu alınamıyor,  doktorlar çok yoğun ulaşılamıyor gibi şikayetler var.

 

Ben henüz karar veremedim umarım size yardımım dokunmuştur.