default_mobilelogo

Evde yoğurt yapmayı öğrendiysek eğer şimdi sıra tereyağı yapımında...

 - Sütümüzü kaynatmaya başlayalım ve içine biriktirdiğimiz kaymakları da ekleyelim. Dondurucudan çıkartıp direk sütün içine atabilrsiniz, süt kaynarken eriyecektir.

- Sütün üzerinin kaymak ve yağ miktarına göre resimde göründüğü gibi sarı sarı yağların toplaştığını göreceksiniz.

 

 

 

 

 

- Süt kaynama noktasına geldiği gibi mayamızı koyup sütü uyumaya bırakalım mayalansın... Ben sütün yüzeyi artsın daha çok kaymak toplansın diye iki ayrı tencereye böldüm sütü, öyle mayaladım.

- Yoğurt olduktan sonra dikkatlice kaymakları topladım ve rondo kabıma aldım. Bu aşamada buz gibi soğuk suya ihtiyacınız olacak, yağları dondurması için.

 

 

 

 

- Rondo kabındaki kaymakların üzerine soğuk su ilave ediyoruz. Kabınızın büyüklüğüne göre değişir miktarın çok önemi yok, çok az olmasın yeterli.

- Yaklaşık 10- 12 dakika kadar rondoyu çalıştırıyoruz. Otomatik çalıştırma düğmesi yoksa biraz yorulacaksınız;) Bu arada dikkat edin yeni model mikser ve rondolar uzun süre çalışma durumunda yanabiliyor, makinanızı dinlendirerek yapın.

 

 

 

- Zaman geçtikçe göreceksiniz ki kaymaklar suyun üzerinde topaklaşmaya başlayacak. Kalan su ise ayran kıvamında olacak.

- Benim gibi sert bir kıvam alacak, suyu dupduru olacak diye düşünmeyin yumuşak köpük gibi görünen bir yağ ve bir bardak kadar yağsız ayran olacak elinizde:)

- Suyun üzerinde topaklanan yağları kaşık ile suyundan süzerek tabağa alın ve buzdolabında dinlendirin, 15-20 dakika soğuyunca tereyağı görüntüsüne kavuşacak.

- Birkaç kaynakta tülbentten süzdürün diyor ama ben yapmadım böylede gayet güzel oldu...

 

 

Hepinize kolay gelsin...

Merve