default_mobilelogo

Şeker yüklemesinin yapılması ve sonuçların temiz çıkması ile rahatladım :) Ancak kilosu olması gerekenden birazcık fazla giden minik mucizem için yediklerime biraz daha dikkat etmem gerekli.

Bu haftada 1000 gr yaklaşmış ya da birazcık geçmesi beklenirken 1250 gr olmuş :)  Bense toplamda 7 kg alarak 2. Trimesteri tamamlıyorum.

 

Şeker yüklemesi

Ben takibimin yapıldığı hastanede Memorial Ataşehir’de yaptırdım ve eski ti glikoz içirildi. Bazı hastanelerde içirilen kutu içecek burada yoktu. Doktorumla 50 gr.lık yükleme ile başlamamız konusunda karar vermiştik zaten. Su bile içmeden sabah erkenden hastaneye gittim. Önce prmaktan alınan kan ile açlık şekeri ölçüldü ve 88 çıktı gayet iyi :)

Şekerli sudan bir bardak içirdiler. Çok kötü değil ama aç karnına aşırı şeker içmek, içerken biraz tiksinç gelse de anlatıldığı kadar zor değildi. 3-4 yudumda tamamını içtim ve 1 saatin dolmasını beklemeye başladım. Bu 1 saat içinde tek başına bir yere gitmek, merdiven inip çıkmak yasak, yani yanınızda birinin olmasında fayda var. Geleni gideni izlerken 1 saat çabucak geçti ve bu sefer damardan kan alınarak teste gönderildi.  2 saat sonra 122 çıkarak sonucum yüzümüzü güldürdü.

 

Eğer 50 gr.lık yüklemenin sonucu kötü çıksaydı bu sefer 75gr ve 100 gr lık yüklemeler yapılacaktı. Bu şeker yükleme testi bir tarama testi, bir tanı testi değil aklınızda olsun.

Memorial Ataşehir de Allianz anlaşmalı fiyatı: 40 TL

Kan Uyuşmazlığı İğnesi

Eşim (+), ben (–)  kan grubuna sahip olunca iğne olmam gerekiyordu elbette. 26-28 haftalar arasında yapılıyor bu iğne. 2. Dozu ise doğum sonrasında olacakmış. Kırmızı reçete ile hastanelerde yapılan bir iğneymiş, bunu da öğrenmiş olduk :)

Memorial Ataşehir de Allianz anlaşmalı fiyatı: 320 TL

 

27.hafta testleri

Hemogram ve tam idrar testi istemişti doktorum. Ben sağlık ocağında ücretsiz olarak yaptırdım. Demirim yine düşük çıkınca demir ilacının dozunu arttırdık. Ve daha fazla yeşillik yemeye karar verdim.

 

Vee ben bu yazıyı yazarken 29 haftada ağır bir grip geçiriyorum. Streptekok bakterisi kapmışım L Bütün kış o kadar salgından kendimi korumayı başarmışken bahar ayında yakalandım ve antibiyotik kullanmak zorunda kaldım. Meğersem hamileler için yapılmış antibiyotik de varmış ve hamileler Minoset içebiliyormuş :( Acı tecrübeyle öğrendim.

Siz siz olun bağışıklığınızı ihmal etmeyin. Ben sanrıım bahar geldi diye, bir de ateşler basıyor diye çabuk açıldım saçıldım işte sonuuç… 4gündür yatak döşek yatıyorum, antibiyotik bitmek üzere ama kendimi hala iyi hissetmiyorum.

 

Bir sonraki randevu 30. Haftada rutin kontrol. Artık doğum şekli ve detayları ile ilgili doktorla konuşmanın sırası gelmiştir sanırım. Çünkü karnında yavaş yavaş kasılmaları hissetmeye başladım :/