default_mobilelogo

Hırka desemde bakmayın siz mont gibi birşey oldu aslında :) Kumaş kalın olunca, birde cepleri, şal yakası, saçakları filan derken iyice kalınlaştı kumaşım.

Kumaş aslında yakın bir arkadaşımın anneanesinden kalma, sandıktan çıkan bir kumaş. Bol yünlü, sağlam...

İnternette bulduğum bir kalıptan keserek yaptım, (isteyen olursa mail atarsa, pdf olarak gönderirim kalıbı) ilk defa bu şekilde bir yakadan çalışsamda pek bir kolaymış, kendiliğinden oturuyor şal kısmı.

 

Elimdeki kumaş çift taraflı olunca, hang tarafından yapacağıma karar veremedim, öyle bir dikeyim ki çift taraflı olsun dedim :) İşte işimi zorlaştıran da bu oldu aslında. tek taraflı yapsaydım 1 kaç saatte biterdi aslında. Ama ben 2 gün uğraştım ;)

Normal kalıptan bir kalıp büyük kestim ki dikiş kısımlarını gizli yaabileyim diye. Normal diki yapıp, arta kalan payı içe kıvırarak el dikişi yaptım. Bu şekilde iki tarafından da fazla dikişler görünmemiş oldu.

 

Muhtemelen bu işin daha kolay bir yolu vardır ama acemi işi en zor olanını yapmışımdır muhtemelen :D

 

Saçakları kumaşın iplerini attırarak yaptım. Detaylar işte aşağıdaki gibi...

 

 

 

Dikişe bir heyecan başlarken kumaşı yıkamayı unuttuğum için, dikişi bittikten sonra yıkadım :( ve maalesef birazcık küçüldü... Nazar dedim ne yapayım...  Fakir kol olarak, sanki bilerek böyle yapmışcasına zevkle giyerim artık :))