default_mobilelogo

Bir dikiş ustası olmasam da kendime diktiğim şeyler özellikle iş hayatında masraftan kurtarıyor beni... İşte bu yaklaşık bir saatte biten ceket yazın elimden düşmeyen bir parça oldu...

Bilenler bilir, plazalarda çalışmak yazın kalın, kışın ince giyinmeyi gerektirir :) Yani her türlü ne giyeceğinizi şaşırırsınız. Yazları dışarısı kavrulurken plazanın 16-18 derecelerde olması benim gibi çok üşüyen biri için patikle dolaşmayı gerektirir ancak tabi mümkün değil. Bu yüzden ince üstlerin üzerine koruyucu bir şeyler gerekiyor hep.

Kumaş, kendinden astarlı ince ama tok duran bir cins adını bilmiyorum :) Küçük bir parçaydı, kendisini 1 TL ye almıştım pazardan... uzun süre bakıştıktan sonra etek mi yapsam, bluz mu derken ceket oluverdi.

 

Hep kullandığım bluz kalıbını kullandım sadece önünü 2 parça yaptım okadar. Kendinden astarlı olduğu için ekstra astarla filan da uğraşmadım, zaten beceremiyorum o kadarını :)

 

 

 

Dikişte usta kişiler varken akıl vermek benim işim değil elbette ama işe yeni başlayanlar için bir fikir olsun en azından..

 

 

Kolay gelsin...

Merve