default_mobilelogo

Bir market alışverişi sırasında denk geldim bu ürüne… Yurt dışında kullanımı çok yaygın olan ancak bizde hala tatlandırıcı bir malzeme olarak görülen sirkeye yeni bir isim olmuş 'Ferfresh Beyaz Sirke'.

Daha önceki bir yazımda bahsetmiştim, yiyeceklerin özellikle yeşil sebzelerin temizlenmesinde sirkenin şart olduğundan… Hatta kullanmamakta ısrar edenler için bilimsel makalelere dayandırmıştım yazımı… O yazının amacı da bu yazının amacı da aynı: İyi bir asit olan sirkenin sadece yemek tatlandırıcısı olmaktan öte bir temizlik şartlandırıcısı olarak görülmesinin gerekliliğidir.

Sebzelerin temizliği ile ilgili yazıyı okumak için TIKLAYINIZ

Yurtdışında herkesin 5 litrelik kaplarda aldığı ve evin her yerinde kullandığı ‘beyaz sirke’ sadece sebzeleri temizlemek için değil, evinizin her noktasını temizlemek için kullanabilirsiniz.

 

Ben bir markette sirkelerin bulunduğu reyonda denk geldim beyaz sirkeye… 1 litrelik bu şişenin fiyatı 1,95 TL idi. Aldığımız birçok temizlik maddesinden çok daha uygun bir fiyata satılıyor. Sirkeye o kadar verdikten sonra temizlik için kullanmak istemeyenler için yapılmış bir ürün olmuş… Üstelik kokusu da elma ya da üzüm sirkesi gibi baskın değil.

 

Ürünün etiketinde yazdığı gibi kullanım alanları çok… Cam da silebilirsiniz, gümüşlerinizi de parlatabilirsiniz…

 

 

İzmir merkezli bir firmanın ürettiği bu ‘Beyaz Sirke’ ye marketlerde denk gelirseniz alın derim. En azından denemek için…

 

Ayrıca yakında kolay bir sirke tarifi vereceğim… Malum bu kadar önemli olduğunu yazıp, alın kullanın diyorsak ev ekonomisini de düşünmek gerek… Siz şimdiden yediğiniz elmaların kabuklarını biriktirmeye başlayın sirke yaparken lazım olacak ;)