default_mobilelogo

Merhaba Kloasma /Hamilelik Maskesi...  Esmer tenli olduğum için güneş kremi kullanan biri olmadım hiçbir normalde. Güneş gördüğüm ilk gün omuzlarım ve burnumun üstü kızarır sonra bir daha güneşten etkilenmem.

Bu nedenle de güneş kremleri hakkında hiçbir bilgim yoktu. Ta ki; Nisan ayı gelip güneş yüzünü göstermeye ve benim suratımda – Kloasma /Hamilelik Maskesi- denilen koyu lekeler oluşmaya başlayıncaya kadar.

Önce detaylı bir araştırma yaptım sonrasında ise doktorumun tavsiyesi üzerine br güneş kremi edindim hızlıca.

Öncelikle hamilelik döneminde piyasadaki güneş kremlerini kullanmamanız gerekli. Çünkü güneşten korunmak demek, vücudunuzu bir kimyasala bulamak ve güneş ışınlarından etkilenememek demek.

İçeriği temiz bir güneş kremi bulmak gerçekten çok zormuş anladım…

Cilt extra hassas olduğu için alerjik reaksiyon yapmaması için; içinde; homosalat oktokrilen, oksiben, oksibenzon, homosalat, 4-metilbenziliden kamfor, oktokrilen ve para-aminobenzoik asit  gibi maddeler barındıran güneş kremlerini kullanmak gerekiyor.

*Güneşe çıkmadan 20 dakika önce sürülmeli.

*Gün içinde 3 saatte bir yenilenmeli.

*Homojen bir şekilde sürülmeli.

*Herhangi bir kaşıntı v.s. olduğunda acilen cildinizden arındırmanız gerekiyormuş.

Yanlış bir bilgi vermemek için daha fazla literatür bilgisi vermeyeceğim.

 

 

Webdeki tüm araştırmalarımın sonucu SOLANTE PREGNA SPF 50+ ye çıkmıştı. Doktorum da aynı kremi önerince eczaneden aldım. Fiyatı 120 TL

Hamileler için üretilmiş özel bileşeni sayesinde nispeten daha temiz bir ürün.

Kullanım sonrası yorumlarım ise;

*Öncelikle çok yoğun kıvamlı bir ürün.

*Rengi beyaz olduğu için cildin renginde değişiklik meydana geliyor. Ve hatta iyi yediremezseniz ruh gibi beyaz sokağa çıkabilirsiniz.

*Sürdükten sonra katı ve yapış yapış bir his veriyor ki ben hiç sevmedim :(

*Kutu içeriğinde suyla temastan sonra tazelemek gerekir diyor. Yani terlemeye v.s. dayanıklı değil anladığım kadarı ile.

Bukadar olumsuz eleştiriye rağmen hala kullanıyorum, çünkü alternatifini ben bulamadım, siz bulursanız bana da yazın:)

 

 

Hamilelikten sonra kullanmak için ise BİODERMA PHOTODERM serisinden tercih ettim.  Solante Pregna’yı kullanmamak için alternatif yarattım sonrası için;) Su bazlı olması, parfüm ve paraben içermemesi tercih sebeplerim oldu. Bebekler için de kullanılabilecek olan KID serisini de edinmiş oldum. Set halinde olması fiyat avantajı sağladı. Bebek için muhtemelen çocuk doktorunun başka marka önerileri olacaktır ancak biraz daha büyüdükten sonra bunu kullanmayı düşünüyorum yada kıds olanı da kendime kullanırım :)

 

Bioderma Photoderm Max Lait ve Kid Lait Güneş Koruyucu Kofre : 76 TL

Henüz kullanmadım ama kokusu ve kıvamı güzel görünüyordu. Üretici bilgilendirmesi ise;

Maksimum anti UVB etkisi ve eşsiz UVA önleyici etkisiyle Bioderma Photoderm Max Lait Spf50 güneş yanıklarına karşı güvenli koruma sağlar. Güneşe karşı toleranssızlık sonucu oluşan reaksiyonların ve güneş kaynaklı erken yaşlanmanın engellenmesine yardımcı olur. Özel patentli Hücresel Bioprotection® formülü ile cilt hücreleri için en ideal korumayı sağlar ve hücresel hasar riskini azaltmaya yardımcı olur. Cildi derinlemesine nemlendirerek anında yumuşatır. Eriyen ve renksiz dokusu ile anında emilir geride yağlı bir his ve beyaz izler bırakmaz. Tüm cilt tipleri için kullanımı uygundur. Gözeneklerde tıkamaya neden olmaz ve ciltle mükemmel toleransa sahiptir. Işığa ve suya karşı dayanıklıdır. Alerji riski minimize edilerek üretilmiştir. Güneşe karşı çok hassas, solgun, çilli, çok yoğun güneş ışığına maruz kalan ciltler için kullanımı idealdir. Parfüm ve paraben içermez.

Bioderma Photoderm Kid Spf 50+ içeriğindeki anti UVB ve UVA filtreleme sistemi ile çocukların hassas cildi için güvenli koruma sağlamayı hedefler. Peptit C ile zenginleştirilmiş özel patentli Hücresel Bioprotection formülü ile cilt hücreleri için yüksek düzeyde koruma sağlar ve hücresel hasar riskinin azaltılmasına yardımcı olur. Gözeneklerde tıkanmaya neden olmaz ve hipoalerjenik yapıdadır. Cilde uygulandığında kolayca dağılır ve geride yağlı his bırakmaz. Ciltle mükemmel toleransı vardır. Güneş ışınlarına karşı dayanıklıdır, bozulmaya uğramaz. Uygulandığında görünen bir dokusu vardır. Paraben ve parfüm içermeyen formül aynı zamanda sprey formuyla da oldukça pratiktir. Gün içerisinde istenilen sıklıkta kullanılabilir.

 

 

Bioderma Photoderm Max Aquafluide Pocket SPF50+ 30ml : 30 TL

Çanta boyu minicik kutusu ile yanımdan ayırmamak için aldım bu ürünü de. Malum çocuk olunca eşya çok olacak bir de büyük güneş kremi taşımaya uğraşmayayım diye düşündüm.

 

 

Teşekkürler

Merve