default_mobilelogo

Daha önce hiç aldığınız kremin içeriğini okudunuz mu?

Şahsen ben pek kozmetik ürünü kullanmadığım için, daha önce hiç içeriklere dikkat etmemiştim. Ancak hamilelikte kullanılan kimyasalların içerikleri çok önemli çünkü direk bebeği etkileme ihtimalleri var.

Yapılan araştırmalar yenidoğan bebeklerin vücudunda birçok kimyasal bileşene rast gelmiş. Cildin de en büyük solunum organı olduğunu düşünürsek, özellikle birkaç maddeye dikkat etmek gerekir.Hayatımızdan çıkaracaklarımız: KURŞUN, PARABEN, PVC (polivinil Klorid), BPA (Bisfenol A)

Organik adı altında satın aldığımız maddelerinde %100 organik olduğunu düşünmeyin. İçlerinde mutlaka kimyasal bileşenler bulunuyor, sadece organik sertifikalı ürünlerin içerikleri bir nebze daha TEMİZ. Yani cilt yolu ile vücuda girme ihtimali az, girse bile bebeğe ulaşma oranı düşük olanlar.

 

Hamilelikte cilt değişimi

Cilt nasıl bukadar inanılmaz değişime uğrar şaşırdım açıkçası. Normalde ellerime bile krem sürme ihtiyacı hissetmezken şimdi ellerim gerginlikten parçalanacak gibi geliyor. Doğal olarak 30 yaşıma kadar almadığım kozmetik ürünlerinin hepsini bu dönemde aldım :) İkinci cilt bakım alışverişi detayları için yeni yazılara bakınız.

Ben yaptığım araştırmalara göre kendime seçtiğim kozmetik ürünlerini anlatacağım çünkü kendim araştırırken çok zorlandım. Kaynak eksik en azından benim gibi bir süreçte olanlara bir nebze ek bilgi olur.

 

YÜZ BAKIMI

GARNIER BESLEYİCİ BOTANİK ÇİÇEK BALI TEMİZLEME JELİ

Yüzde 96 doğal kaynaklı özel bir içeriğe sahip olması nedeni ile tercih sebebim oldu. Normalde çok fazla bu tip ürünler kullanmasam da hamilelikte cildim o kadar değişti ki biraz daha kontrol altına almak için normalden daha fazla özen gösteriyorum. Islak cilde sürüp, ellerimde ovuşturuyorum ve ılık su ile duruluyorum. Gün içinde biriken kirleri temizliyor en azından. Kokusu da gayet güzel. İndirimden 10 TL civarına almıştım.

GARNİER ÇİÇEK BALI BOTANİK BESLEYİCİ NEMLENDİRİCİ KREM 50ML

Yine aynı doğal serisinden yüz nemlendiricisi. Kokusu güzel, kıvamı güzel. Bu dönemde çok fazlaca kuruyan ciltler için çantada bulunması gereken ürünlerden biri. Genel olarak memnunum. Diğer markaların 150-200 TL ye sattığı kremlerden bir farkı yok bana göre. İndirimden 10-12 TL civarına almıştım.

 

MUSTELA COLD CREAM NUTRİ-PROTECTİVE 40 ML - BEBEK VE ÇOCUK YÜZ KREMİ

Aslında bebekler için hazırlanmış bir ürün olsa da ben kendim için kullanıyorumJ Kıvamı oldukça yoğun, nemlendirme oranı ve kalıcılığı yüksek bir ürün. İlk sürüldüğünde ciltte parlama yapıyor ama ben yine de kullanıyorum çünkü dudak üstüm, alnım ve burun kenarlarım pulpul döküldüğü için ancak bu ürün iyi geldi. Tek bir sorunu var kokusu oldukça kötü. Bebeğim için kullanmayı düşünmeyeceğim bir ürün.

https://www.kirmizibeyazeczane.com/ dan 40 TLye aldım. Tavsiye edeceklerim arasında.

 

BLİSTEX MEDPLUS STİCK SPF15

Dudaklarımda kuruluktan çatlaklar yaraya dönmeye başlayınca aldım bu ürünü. En temiz içerik olarak bunu buldum daha doğrusu. Daha temiz lipstickler varsa paylaın lütfen… Gerçekten iyileştirici etkisi var. Güneşten koruma özelliği ile yazında kullanılabilir. Dudağımdaki yaraları gerçekten 2 günde iyileştirdi. Dışarıya çıkmadan önce mutlaka sürüyorum. Öyle kalın bir tabaka bırakmıyor dudakta, mentol kokusu ile de rahatlık veriyor. Watsons dan 20 TL ye almıştım.

 

MAGIC MITT MAKYAJ VE YÜZ TEMİZLEME ELDİVENİ

Üstte resimde görüldüğü gibi minik bir eldiven. Hiçbir kimyasal sürülmeden cildi temizleme özelliği var. Kullanımı oldukça pratik. Akşamları eve gelince yüzümü yıkadıktan sonra bu eldivenle biraz ovuyorum. Cildimi temiz hissettiriyor. Migros indiriminden 7 TL ye almıştım.

 

ÇATLAK KREMLERİ

BİO-OİL ÇATLAKLAR VE LEKELER İÇİN BAKIM YAĞI

İçeriği oldukça organik. Nemsiz ciltler, cilt lekeleri ve çatlaklar için kullanılan bir yağ. Benim gibi çatlamaya çok müsait bir cildiniz varsa tek başına yetemeyecek bir ürün. İlk 4,5 ay kullandım bu yağı, her gece sürmeye çalıştım. Yağın kokusu çok çok güzel. Cilt tarafından hemen emiliyor. İlk aylarda oluşan cilt kuruluğu sorunu için kesin çözüm bence. Hamile olmasam da kışları kullanacağım bir ürün olabilir. Büyük boyunu Trendyol’dan indirimden 35 TL ye almıştım.

 

LİERAC PHYTOLASTİL ÇATLAK JELİ

Aslında en meşhur çatlak kremi Lierac. Yoğun nem vererek, cilt gerginliklerini azalttığı yazıyor içerikte. Her akşam yine düzenli olarak süremeye çalışıyorum. Ama kokusu çok kötü. Göğüslerime sürdüğüm zaman cildimde ağır bir koku oluşuyor ve ertesi gün banyo yapma ihtiyacı hissediyorum. Yani aslında pek memnun değilim ama sevmeye çalışıyorum. Bitene kadar kullanıp sonra başka bir markaya geçmeyi planlıyorum. Piyasa fiyatı da oldukça pahalı aslında. 200 ml.eczanelerde 180 tl civarına satılıyor ancak ben https://www.kirmizibeyazeczane.com dan 80 TL ye aldım.

 

 Güncelleme: 34. haftada bu aldığım krem bittiği için 2. sini aldım ve bu hafta itibari ile hiçbir çatlak oluşumum yok ;)

 

DİŞ MACUNU

BİOPLANTE TOOTPASTE DİŞMACUNU

Organik sertifikalı olarak bulabildiğim tek diş macunu. Diş macunu hamile kaldığınızı öğrendiğiniz zamandan sonra değiştirmeniz gereken ilk madde bence. Çünkü kullandığımız diş macunlarının içeriğinde bulunan florür bebeğin beyin gelişimini olumsuz etkiliyor. Bioplante ise bir organik markası. Organik Temizlik yazımda da bahsetmiştim bu markadan. Tadı-kokusu herşeyi güzel. Bundan sonra başka diş macunlarından kullanacağımı sanmıyorum. Şiddetle tavsiye ederim. Eczanelerde satılıyor.17 TL fiyatı var.

 

ŞAMPUAN/DUŞ JELİ

JOHNSON’S BABY ŞAMPUAN

Bebekler için yapıldığı için temiz içerikli ürünlerden biri. Birçok markanın organik şampuanları fahiş fiyatlarla satıldığı için ben direk bebek şampuanı aldım. Duş jeli ve şampuan için bu ürünü kullanıyorum. Saç kremi için de eskiden kullandığım saç kremini saç diplerime değdirmeden sadece uçlarına sürerek hızlıca duruluyorum. Şampuan 10 TL civarındaydı.

 

 

EL/VÜCUT KREMİ

İNECTO NATURAL VÜCUT LOSYONU

Bu ürünü daha hamile olmadan bir indirim döneminde almıştım. İçeriğinin ne kadar temiz olduğu tartışılır. Arkasında bir sürü anlayamadığım kimyasal isim var. Ancak cildim aşırı kuruduğu için ihtiyaç duydukça bacaklarıma ve ellerime sürüyorum. Kıvamı biraz yağlı, ama cilt çok kuru olunca hemen emiyor tabi. Kokusu da gayet güzel. Başka bir alternatifiniz varsa onu da kullanabilirsiniz bence. İndirim döneminde 7 TL ye almıştım.

 

 Bunların haricinde belki kullanmadıklarımı da yazmam gerekir.

Ruj: Hepsinin içinde gereğinden fazla tehlikeli kimyasal olduğu ve yeme ihtimalim çok olduğu için hepsini kaldırdım bir süreliğine. Önemli günler haricinde 6 aydır ruj kullanmıyorum.

Parfüm, deodorant, saç spreyi: İlk dönemlerde zaten koku hassasiyeti nedeni ile kullanamadım, sonrasında ise kendi tercihimdi. Çünkü aerosollerin direk ciğerlere verdiği zararlar ortada.

Oje, aseton: Oje de hiç sürmedim. zaten 2.trimesterda tırnaklar gerçekten parlamaya başlıyor gerek kalmıyor:) Siz sürüyorsanız da asetonsuz oje çıkarıcı kullanmaya çalışın derim.

 

 Varsa sizinde severek kullandığınız ürünler yorumlara yazarsanız memnun olurum.

 

Teşekkürler

Merve