default_mobilelogo

Bir kaçamaktır Meis… Birkaç saatliğine yada bir geceliğine… Kaş’ın kardeşi… Halkların komşu olduğu bir ufak tarih adası…

Uzun Kurban Bayramı tatilinde hazır Kaş’tayken ve vizemiz varken gidelim dünya gözüyle görelim, 2016 yazından güzel bir anımız daha olsun dedik…

 

Meis Atina’ya en uzak Türkiye’ye en yakın Yunan toprağı, ama anakaradan o kadar iyi destekleniyorlar ki hayran kalmamak elde değil… Genel olarak taze sebze meyve Kaştan sağlanırken, Rodos'tan haftada iki kere alışveriş feribotu geliyormuş Meis'e. Ve halka burada yaşamaya devam etmesi için maddi yardım yapılıyormuş. 400 kişilik yerleşik nüfus yazları 1000’e yaklaşıyormuş ancak ada o kadar çorak ki restoranlar haricinde halkın para kazanabileceği bir şey yok.  

 

Meis'e gitmek için vize gerekli… Kaş sahilde 2 adet acente mevcut, Geçerli bir vizeniz yok ise kapı vizesi almanız gerekir ki 60 euro… birkaç gün önceden pasaportunuzu teslim etmeniz gerekiyor.  Feribot ücreti ise gidiş-dönüş 25 euro… Sabah 10.00da kalkıyor, akşam 16.00 da dönüyor… Pazartesi-Çarşamba-Cuma ise akşam seferi var ki 18.00-23.00 arası yine aynı ücretler… O kadar saat bana yetmez daha fazla kalmak istiyorum diyorsanız sabah 10.00 da gidip, akşam 23.00 de dönebilirsiniz. Artı 5 euro alan vergisi vermeniz gerekiyor. Yani kişi başı 30 euro oluyor. Yolculuk 25 dakika sürüyor ancak pasaport kontrolü yapıldığı için 1 saatten önce karaya basılmıyor özellikle bayram gibi kalabalık günlerde bu süre daha da uzuyor. Adada TL geçiyor, döviz almanıza gerek yok.  Turkcell de çekiyor hiçbir sorun yok :))

 

Meis çok küçük olmasına rağmen sevimli ve bence bir kere gidilecek yerlerden… Kutu kutu evleriyle, denizin kenarına kondurulmuş masalarıyla, frappesiyle, dostane halkı, hoş geldin diye karşılayan amcalarıyla kendine hayran bırakıyor Meis… Bayramda gittiğimiz için biraz fazla Türk vardı :) Ada her zamankinden daha kalabalıkmış, sakin dönemde giderseniz Adanın o huzurunu daha iyi yaşayabilirsiniz.

 

Mavi Mağara/Blue Grotto

Kişi başı 10 euro karşılığında ufak teknelerle götürüyorlar bu mağaraya… Kostis amca biraz hızlı kullansa da tekneyi eğlenceliydi J Mağara görülmeye değer, ilginç bir jeolojik oluşum ve büyüleyici bir mavisi var. Denizin yükseldiği dönemde mağaraya girilmiyormuş çünkü giriş kısmı o kadar dar ki içeri geçerken teknenin içine yatmanız gerekiyor, o kadar minik bir aralık var yani…

 

 

 

 

Ayayorgi koyu

Tüm günü adada geçireceğimiz için gündüzü denize girerek geçirmek istedik ve Ayayogi koyuna gittik. Yine deniz taksi ile gidiliyor, biz mavi mağaradan dönerken Kostis amca bizi buraya bıraktı akşam da belirttiğimiz saatte geldi aldı.

Yunanlı ile evlenmiş bir Türk tarafından işletilen bir tesisin olduğu minicik bir ada. Şezlong Şemsiye 3 euro… İçinde bir klise ve restaurant var. Normalde sakinliği ile meşhur olan bu yer tabi ki de çok kalabalıktı :) Fiyatlar Kaş ile aynı. Deniz ise okadar berrak ki gözlük olmadan bile balıkları seyredebiliyorsunuz.

 

Belirttiğimiz saatte Kostis bizi gelip alıyor ve Meis’in güzel sokaklarında aylak aylak yürümeye başlıyoruz. Evler okadar bakımlı, ışık o kadar güzel ki fotoğraf çekmekten yürüyemedik:)

Limanda müze haline getirilmiş bir cami var… Arkasından devam ederseniz şahane bir yol çıkıyor karşınıza ve manzara eşliğinde adanın batısındaki minik koya çıkıyorsunuz.  Biz yolun sonuna kadar gidemedik ancak siz mutlaka gidin…

 

 

 

Akşam ise Lazarakis te deniz ürünlerinden oluşan sofrada, denize sıfır bir noktada emek yiyoruz. Yemek ücreti 35 euro tutuyor. TL olarak ödeyip yürüyüş yapmak için kalkıyoruz. Dönüş saati yaklaşırken son saatlerimizi frappe içmek için kullanıyoruz. Ve Bir Meis macerası da bitiyor.

 

Çok sıcak olduğu için biz gidemedik ama siz Meis in tepesine mutlaka çıkın, çok güze bir manzara varmış. Özellikle gün batımı işte bu dağın tepesindeki manastırdan çok güzel oluyormuş...

 

 

 

 

Keyifli gezmeler...