default_mobilelogo

Pirgi’den sonra kalacağımız yer olan ve adanın bence en en güzel yeri olan Moliyvos’a gideceğiz.

 Otelden çıktıktan sonra Skala Mistegnon, Pedi gibi bir yerlerde denize girip, günü geçirip ondan sonra otele gidelim diyoruz ancak denize girilebilecek sevdiğimiz bir yer bulamıyoruz.

Mantamados köyü var listemde ancak öğle saatleri olduğu için ortalıkta kimseler yok, Manda yoğurdu ve peyniri ile meşhur aslında burası, ballı yoğurt yememiz lazım burada ama her yer kapalı, bu nedenle yolumuza devam ediyoruz.

 

Skala Sykaminia; Asos’un tam karşına denk gelen, Turkcellin çektiği çok minik bir balıkçı köyü. Ama kadar huzurlu ki…

Bu küçücük yerde en uçtaki Cafe Traverso’da oturup birkaç saatimizi geçiriyoruz. Banana Split gerçekten harikaydı :)

Limanın sağında ve solunda iki küçük plaj var ama deniz taşlık olduğu için pek kimseler yok. Denizin hemen kenarındaki bir kayalığın üzerinde yer alan; Bakire Deniz Kızı’nın tasvir edildiği Panagia Gorgona Kilisesi mevcut. Kim gelir burada bu kiliseye düşünürken Papazı görmek bile kısmet oldu.

 

 

 

İkinci otelimiz Molyvos’un 2 km dışında Eftalau kasabası. Kasaba bile değil aslında birkaç otelin yer aldığı bir sahil. Otelimiz Molyvos-II Otel. Çok eski ama temiz bir otel. Denize yakın ve fiyatının uygun olmasından başka hiçbir özelliği yok. Denizle arada dar br yol var. Sahil kısmında herhangi bir tesis, plaj v.s. yok. Havlunu ser otur tarzında bir sahil.

Deniz taşlık, bu nedenle de koyu renkli bir görüntüsü var. Tertemiz ama buz gibi… Deniz saati olmasına rağmen kimseler yok denizde. Serinlemek için girip donmak üzereyken çıkıyoruz denizden :)

 

 

 Merve