default_mobilelogo

Molyvos… Midilli’de en sevdiğim yer oldu…

Tam bir ada, tam bir Yunan… Limana dizilmiş minik minik restoranlar… Yamaçta yer alan birbirinden güzel mekanlar, ara sokaklarda dükkanlar… Atmosferi çok güzeldi.

 

‘Yunanistan’ın en iyi günbatımlarından biri burada’ diye anlatıyor halk… Bu nedenle Molyvos Kalesine çıkıp, günü batırıyoruz. Kaleye araba ile çıkılabiliyor ama yürümek isterseniz de merkezden yürüyerek dar sokakların arasında da gidiliyor.

Manzara gerçekten müthiş ama en iyisi mi bilemem…  Molivos kalesine giriş ise 2 euro ancak biz girmedik.

 

 

 

Akşam yemeği öncesi sakin olan küçük liman saat ilerledikçe tıklım tıklım oluyor... Bütün masalar doluyor... uzolar tokuşturuluyor... Bazı mekanlarda canlı müzik var, sirtaki yapılıyor. Hamam adlı mekan bunlardan biri.

Akşam yemeğinde Το Ουζαδικο ΤΟΥ Μπαμπουκου (latin alfebesiyle nasıl yazıldığını bilemediğim) ama Octopus restoranın hemen yanındaki mavi masaörtülü yerde yedik yemeğimizi. 1 pors. Sardalye+1 eritme peynir+1 kalamar+ Greek salata+200ml ouzo+1 su+1 soda için 42 euro ödüyoruz ve yine mutlu bir şekilde limandan ayrılıyoruz.

Çarşı içinde gezerken balkonu ile dikkatimizi çeken ΟΥΣΙΑ adlı cafe tatlılarıyla ayrı bir mutlu ediyor bizi.

 

İlk akşam uğurlarken yarında gelin spesiyal krep yaparım diyor ve biz de gidiyoruz Molyvos’ta ki ikinci akşamımızda da. Spesiyal Krep; ince bir pankek içine sarılmış karışık meyvelerden oluşuyor. Basit ama lezzetli bir tatlı. Yanında bir frappe ile iyi gidiyor. Mekanın manzarası güzel, genç işletmeci ilgili, İngilizceleri de gayet güzel.

 

Çarşının içinde yer alan baharatçının özellikle kendi yaptığı karışık baharatlar çok güzel. Özellikle Greek Salat karışımından laın derim. Gerçi küçük bir paketi 2 euro, 8,5 TL ye denk geldiğini düşünürsek biraz pahalı oluyor ama bir kerelik alınabilir.

 Gece karanlığında Moliyvos ayrı bir güzel oluyor...

Çarşının içinde gümüşçü, takıcılar, hediyelik dükkanları, deri çantalar (bir küçük çantanın 150 euro fiyatı olduğunu şimdiden söyliyim)  her çeşit ürün var.

 

Yani bukadar anlatmamdan anladığınız üzere Midilli’nin en güzel yeri bence Molyvos!

 

Merve