default_mobilelogo

Ben de dahil tüm hayranlarının heyecanla beklediği tarih yaklaşıyor. Daha önceki yazımda sadece birkaç ana karakter ve ipucu vermeyen detaylar bahsetmiştim. 

Bu seferki yazımda henüz halen belli olmayan ve herkes tarafından çeşitli yorumlar yapılan senaryo hakkında benim de  kendime ait iki tahminimden bahsedeceğim. 

Biliyorsunuz, Star Wars tüm dünyada ciddi anlamda hayranı ve takipçisi olan bir yapım. Bu nedenle, senaryo hakkında çok farklı ve çeşitli sayıda yorumlar okuyabilirsiniz. Benim henüz karşılaşmadığım  (veya kaçırdığım) iki tahminimden bahsedeceğim.

Aradan geçen sürede iki önemli trailer yayınlandı ve geçen günlerde otuz saniyelik kısa bir trailer daha yayınlandı, en ilginç olan sanırım bu son trailerdi. Üçüncü bu kısa trailerda, aktör John Boyega tarafından canlandırılan Finn karakterinin elinde ışın kılıcını görüyoruz. Bu bolümde ilk kez karşılaştığımız karakter Finn gizemini koruyor. Onunla ilk trailerda tanıştık ve Stormtrooper  kostümüyle karşılaştık. Simdi de elinde bir ışın kılıcı vardı.

İşte ilk tahminim bu uc trailerda da gizemini koruyan bu karakter üzerinde olacak. Tahminimce Finn, serinin altıncı bölümü olan “Return Of the Jedi” da Han Solo’nun yakın arkadaşı Lando Calrissian’in oğludur.  Lando, önce Han Solo’yu  Vader’e teslim etmiş ama daha sonra  Han Soloyu kurtarmış ve  Death Starin yok edilmesinde önemli bir rol oynamıştı.

Karşılaşabileceğimiz bir diğer bir durumsa, Anakin Skywalker’in babası olabilir. Çünkü, Anakin Skywalker’in  doğuştan  kanında  ciddi anlamda yüksek  oranda  Midi-Chlorian bulunmuştu ve bunu bulan Qui Gon, Anakin’i  eğitilmek üzere himayesine almıştı. Bu durumda Anakin’in babası çok önemli bir potansiyele sahip olmalı. Peki babası kendisinin bu potansiyelini biliyor muydu? Yani Anakin’in babası  bir Jedi veya Sith olabilir mi ? Benim cevabim Anakin’in babasının bir Sith veya karanlik tarafa hizmet eden kuvvetli bir savaşçı veya daha da fazlası olarak Supreme Leader Snoke’un babası olduğudur.  Bu durumda da Luke Skywalker ile Anakin Skywalker ( Vader ) arasındaki baba oğul hikayesinin bu seride de dede torun olarak Luke Skywalkeri bulabilir.

Bunlarla birlikte sunu düşünebiliriz ki aslında karanlık taraf  Deat Star’in yok olmasıyla tamamen hakimiyeti kaybetmemiş, zaten bu serinin adi Force Awakens ( guc uyaniyor ) olduğu için de yeni bir Jedi konseyi’nin kurulusuyla karşılaşabiliriz. 

Hepimiz merakla bekliyoruz. Kanaatimce güzel bir seri olacak. Ayni zamanda sekiz ve dokuz olarak da devam edeceği için heyecanlı bir nokta da bitecek ve sekizinci seri için 2-3 yıl bekleyeceğiz.

Resim  http://www.starwars.com/films/star-wars-episode-vii-the-force-awakens  sitesinden alinmistir.
 
Yazar: Samet Çırpan