default_mobilelogo

 İpler, makas, iğne, mezura,tığ veasire derken dikiş kutuları karışır herzaman...Organize kutuları istediğimiz gibi değilse kendi dikiş kutumuzu kendimiz yapalım dedim...

 

Çoğu zaman istediğimizi bulamayız, kafamız karışır ve hatta benim gibi düzeni severseniz sinirleriniz bozulur bir süre sonra... Bu nedenle kendi kutumuzu istediğimiz ölçülerde istediğimiz şekilde kendimiz yapalım...

Gerekli malzemeler:

-plastik/ahşap/karton kutu

-silikon tabancası/ kuvvetli yapıştırıcı

-kaplama kağıdı yada eski takvim yaprakları

 

 

Aslında herşey size bağlı... Benim kutum komşu amcanın ahşap puro kutusu :)  siz isterseniz karton kutu yada plastik bir kutu kullanabilirsiniz... Kaplamak için desenli kağıtlar yada eski çiçekli takvim yapraklarını kullanabilirsiniz.

 

Önce kutunuzda neyi nereye koyacağınızı planlayın ve ona göre ara duvarları yapıştırın iyice sabitleyin. Sonrasında kağıt ile dışını kaplayın ve kuruması için biraz bekletin. Kağıtlar için kağıt tutkalı kullanabilirsiniz. Ancak tutkalı kullanırken dikkat edin. Fazla tutkal kağıdı ıslatır ve yırtar.

 

 

 

İç duvarına ise kumaştan cepler yapın... İster elinizde dikin, ister makinede yalnız cepleri dikerken biraz bolluk bırakıp dikmeyi unutmayın ki içine birşeyler koyduğunzda gerilmesin.

 

Kolay Gelsin...