default_mobilelogo

Yine bir kapı süsü yapımı anlatacağım... Online satış sitelerinde çok yüksek fiyatlara satılan, instagram ve facebook üzerinden fazla paralar istenen bu kapı süslerinin yapımı aslında zor değil...

Bebek doğumlarında, yeni gelin evlerinde, hastane odalarının süslemelerinde karşımıza çıkan süsleri birkaç malzeme ile sizde 1 kaç saat içinde yapabilirsiniz... Hem de çok uygun maliyetlerle... Gerekli olan malzemeler:

- İçindeki yuvarlak strafor simit (5-10 tl arasında değişiyor) tuhafiyerden bulabilirsiniz.

- istedğiniz renklerde tül. 1- 1,5  metre almanız yeterli

-üzerini süslemek için çiçekler yada konseptinize uygun süslemeler

- silikon tabancası

- 1 metre kadar kurdela

 

 

Yapımı ise çok basit

-İlk aşamada tülerimizi istediğimiz boyutlarda kesiyruz ince şeritler halinde. Ben yaklaşık 20x5 cm ölçülerinde kestim. Ancak siz biraz daha kısa kesebilirsiniz 15 cm ideal olacaktır.

-Tülleri tek tek sıkıştırarak bağlayalım simitin etrafına. Yapma hızınıza göre yarım saat filan sürecektir. Normal düğüm atabilirsiniz. Herhangi bir sorlama olmazsa kolay kolay çözülmüyor.

-Simidin bir yerini orta kabul edip bir kurdela bağlayın kapıya asmak için. Benim gib nazar boncukları ile süsleyebilirsiniz isterseniz.

- Daha sonra konseptinize ve isteğinize göre süslemeye başlayabilirsiniz. Ben düğümler gözükmesin diye parlak şerit yapıştırdım üzerine.

- Ben evlenirken evimin kapısına asmak için yapmıştım bunu. O yüzden beyaz ve krem renkler kullandım. Çiçeklerim ise kimisi yapma kimisi gerçek kurumuş çiçek. Hepsini silikon ile yapıştırdım.

 

Yeni evlenenler, yeni bebek bekleyeneler, hastane odası süsletmek isteyenler, kına, doğum günü zamanı süslemelerde kullanmak isteyen herkesin çok kolaylıkla yapacağı bir proje bu..

*Sorularınız olursa instagram/ facebook üzerinden yada mail adresimden iletişime geçebilirsiniz.

 

Deneyecek herkese kolaylıklar dilerim.