default_mobilelogo

Her besinin, besin olmadığının farkındayız artık! GDO, hormon, sera, kötü tohumlar, katkı maddeleri hayatımıza girdiğinden beri, benim gibi takıntılı insanlar oluşmaya başladı.

Sebebi yediklerimizin içinde ne olduğuna güvenmememizden kaynaklanıyor en çok elbette.

Farklı bir heyecan içinde olduğum için şu aralarda artık daha takıntılıyım yediklerimin kaynağı konusuna ;) Bu nedenle son zamanlarda bolca organik alışveriş yerlerini araştırıyorum. Yazın bahçemizden bazı şeyler geliyor olsa da, yumurta, meyve, sebze gibi malzemelerimi sürekli, güvenerek alabileceğim kişileri/çiftlikleri araştırdım.

Bazılarından zaten alışveriş yapıyordum, onları da tavsiye olarak listeliyorum sizler için.

 

Tarladan direk bize!

İpek Hanım Çiftliği/ http://www.ipekhanim.com

Pınar Hanım, yıllar önce bu işe ilk giren girişimcilerden diyebiliriz. İstanbul’dan kaçıp hayalini gerçekleştiren, kızı İpek’i doğal bir ortamda büyüten bir anne. Açıkcası hayallerini kurduğum hayatı gerçekleştirmiş biri J. Bahçesinde ürettikleri ise sınırlı sayıda. Listelerine üye olup, o hafta listede ne olduğunu öğrenebilir, hemen sipariş verip, birkaç gün sonrasında teslim alabilirsiniz. Tazecik meyveye, sebzeye kavuşmuş olursunuz. Yanında 100 lerce kişi çalıştığı için Nazilli kadınlarına da destek olmuş olursunuz.

Sipariş tarihlerimiz yıllar öncesine dayanır, Pınar Hanım gerçekten bu işi ticareti bir gözle bakmayan, güvenilir bir kişi. Ürünlerin lezzetlerinden anlaşılıyor her şey emin olabilirsiniz.

Videoları için https://www.youtube.com/user/ipekhanimcifligi/videos

 

Kocamaar Çiftliği/ https://www.kocamaar.com

Datça’da Dr. Feryal Menemenli tarafından kurulan bir girişim. Feryal Hanım’ın kızı Lal için başlattığı tarım merakı şimdi bir çok sertifikayla taçlanmış durumda. Benim de sık sık alışveriş yaptığım adresler arasında. Zeytin, ekmek, yağ, reçel, bal, badem… ürün çeşitliliği pek bol.

 

Hasan Bey Çiftliği/ https://www.hasanbey.com/

İzmir Bergama da bulunan bir çiftlik. Bir çok sertifikası ve kullanışlı web sitesiyle alışveriş yaptıklarım arasında yer alıyor. Domates, biber, turşu, salça, yumurta gibi birçok çeşit var. Hepsi de birbirinden güzel ve taze.

 

Hatice Teyze/ https://www.haticeteyze.com/

Özellikle kuru sebze ve baharat karışımlarıyla favorimdir kendisi J Sabun, salça, yağ, tarhana, baharat, zeytin, reçel… İncelemenizde fayda var.

 

JD ORGANİK YUMURTA https://www.jdorganik.com/

Adana’da ota ölçekli bir üretici. İnternet siteleri üzerinden satış yapıyorlar. Sınırlı sayıda olduğu için takip etmekte fayda var. Henüz ben almadım ama sipariş açılınca almak için takip ediyorum.

 

Datça Murat Çiftliği/ www.datcamuratciftligi.com

Erenköy’de bir mağazası olan ve Antalya, Datça, Kandıra gibi yerlerde üretim yapıp, haftalık ürün listeleriyle satış yapan yerel bir üretici. Gönderilen listeyi doldurup gönderdikten sonra istenilen ürünler kargolanıyor. Ben henüz denemedim ama denemekte fayda var.

 

Üç Elma Doğal Tarım/ http://www.ucelmadogaltarim.com

Çankırıda doğal tarım yapan erel bir işletme. Mail ile ürün listesini istemeniz gerekiyor. Un, mısır, mevsim sebzeleri gibi bir çok ürüne ulaşabilirsiniz.

 

Memleket Çiftliği/ https://memleketciftligi.com/ Daha önce alışveriş yapmadığım ama aklımda olanlardan

 

Eppek/ https://eppek.net

Atalık buğdaydan yapılan ekmeklere ulaşbileceğiniz ender yerlerden. Verdiğiniz siparişleri eşlim alabileceğiniz 4 farklı nokta da var üstelik.

 

Daha seri üretim yapan, daha profesyonel, adet sorunu yaşanmayan yerler de var elbette.

http://www.memlekettengelsin.com  

http://www.aradolu.com/

https://www.tazemasa.com/

 

Benim bilmdiklerim varsa sizler de benimle paylaşırsanız memnun olurum.

 

Merve