default_mobilelogo

Şile, benim için çocukluğumun bi kısmı, ananemin hatırları, dedemin bana ve kuzenlerime bağırışları... Yani mutlu ama gözüm dolarak hatırladığım anılar... Şimdi ise bir haftasonu kaçamağı...

 

Küçükken dedemin işlettiği pansiyon neticesinde sıklıkla gittiğimiz yer artık yılda bir kere gidilen, sahilde bir yürüyüş yapılan, belki balık yenilen bir sayfiye oldu benim için. İsterdim elbette daha sık gidebilmeyi ama yazın yaşanan çılgın kalabalık soğuttu beni bu şirin yerden.Gidilecekse ki senede mutlaka bir kere giderim ya ilk baharda ya son bahara denk getiririm bu geziyi.

 

Siz ilk defa gidecekseniz her mevzimini görün derim, her hali başka güzel çünkü. Yazın tatile gidilemeyen dönemlerde yakın bir yazlık mekanı olarak suyu pek güzel ama sadece ağlayan kaya tarafındaki sakin koylar. Aman dikkat edin bilirsiniz hırçındır Karadeniz.

Sadece gezmek için gidilecekse, ara mevsimler güzeldir, biz Kasım 13 de 4. Tohum Takas Şenliği sebebi ile gittik (bir önceki yazımı okuyabilirsiniz) ancak biraz soğuk ve birçok yer kapalıydı.

 

Öncelikle denize bakan cafeleri birinde mazaraya karşı güzel bir kahvaltı yapın, yada SAKLIGÖL'de ormanın içinde gölün üzerinde keyif yapın. Saklıgöl ün fotoğraflarına bakın hayran kalacağınıza eminim. Bizim için başka sefer olacak bu keyif.

 

Şile aslında tarihi bir bölge,Balibey bunun bir ispatı aslında.

 

Bu nedenle yürüyerek gezin ve güzel sokakların, eski evleri izlemenin keyfini çıkarın derim.

Her yerden, her sokaktan, her aradan denizin görüntüsü hayranlık uyandırıcı.

 

Birde atlamamak gerekir ki Şile belediyecilik anlamında gelişmiş bir yer. Burada herkes yaşadığı yeri sever, değer verir, kıymetini bilir.

 

Çarşının içinde sağlı sollu dükkanlar var. Her yerde şile bezi ürünler var. Gömlekler,, elbiseler, bluzlar hepsine hayran kalırısınız. Fabrikasyon ürünlerde var aralarda dikkat etmek gerekir. Fiyatlar biraz yüksek zaten gerçek şile bezi olanlarda.

 

 

 

 

 

Merkezde gezdikten sonra kıyı şeridini Kocaeli istikametinde takip ederseniz karşınıza sırası ile ŞİLE KALESİ, ŞİLE FENERİ, BALİBEY ve YEL DEĞİRMENİ çıkar.

 

Yel değirmeni cafeye dönüştürülmüş, bizim gittiğimiz tarihte kapalıydı ama manzarası güzel olan bir nokta. Cafe olması güzel olmuş bence.

 

Şile kalesi ise yürüyüş yapmak, oturmak için güzel bir nokta. Soldaki fotoğrafta görünün alan.

 

 

 

 

 

 Şile Feneri ise, Türkiye'nin en uzun deniz feneri olma özelliğine sahip, etrafında fotoğraf çekmek için yürüyüş yolları var. İçinde ise minicik bir müze var. Giriş ücretsiz.

 

 

 

Şile zaten bu kadar küçük bir yer, birkaç saatte genel olarak gezersiniz ancak tavsiye yürüyerek gezmenizdir. Oksijeni içinize çeke çeke, keyifle yürümek en güzeli olur burada.

 

Tavsiye edebileceğim 2 restaurant var. Massha ve Fusha. Massha limanın içinde deniz seviyesinde olan bir mekan, Fusha ise daha tepede manzaralı bir mekan.

Denize girmek içinse, Kumbaba bölgesinde bir çok tesis var ancak önü açık deniz olduğu için dalgalardan çok etkilenirsiniz, bence Ağlayan Kayalar tarafındaki plajları tercih edin ki kayalar dalga kıran etkisi yapsın, dalgalar korkunç olmasın sizin için.

 

Yazları bütün plajlarda can kurtaran var ancak önce siz dikkatli olun! ve hatta mmkünse sadece gezmek için gidin. Unutmayın ki Şile bölgesi yeryapısı neden ile tehlikeli ve uzun uzun yüzülecek bir sahil değil. Serinleyip çıkmak ve kıyıdan uzaklaşmamak gerekli.

 

 

 

 

 

 

 

 

Neden Yunan  Adalarına Gidiyoruz yazısı için TIKLAYINIZ

Porto KoufoSithonia Gezisi için TIKLAYINIZ

Vourvorou Rüyası Gezisi için TIKLAYINIZ

Kassandra Halkidiki Gezisi için TIKLAYINIZ

Kassandra Afitos Turu için TIKLAYINIZ

Thassos Adası 1.bölüm TIKLAYINIZ

Thassos Adası 2.bölüm TIKLAYINIZ

Yunanistan Pasaport Vize Araç İşlemleri için TIKLAYINIZ

Baharda Alaçatı yazısı için TIKLAYINIZ

Bir küçük EDİNBURGH-İSKOÇYA turu için TIKLAYINIZ

Bir Eylül Rotası: ÖLÜDENİZ

Doğa Harikası: DALYAN- İZTUZU

Gerçek mi gerçek KAPUTAJ PLAJI

Egenin Başladığı yer: Kuzey Ege

Büyüleyici, hayran bırakan: AKYAKA AZMAK NEHRİ

Rüya gibi bir köy: MARMARİS SELİMİYE KÖYÜ

Bol yıldızlı bir tatil: ULUSOY KEMER HOLİDAY CLUB

BODRUM-BİTEZ Gezisi için TIKLAYINIZ

Bir Tatlı Huzur: URLA için TIKLAYINIZ

Küçük Bir Mola: İZMİR turu için TIKLAYINIZ